Kan ik mijn hoofdkussen wassen?

Wist je dat je tijdens je slaap kwijlt en zweet? Vies hè?! Gelukkig kun je de meeste hoofdkussens gewoon wassen! Zelfs een donzen hoofdkussen kan in de wasmachine! Controleer van te voren het waslabel goed voordat je het kussen in de wasmachine stopt!

Welke maat hoofdkussen?

In Nederland is de standaard maat voor een hoofdkussen 60×70 cm. Dit is ook de maat waarin kussenslopen worden gemaakt. Een boxskussen is vaak 50×60 cm, maar door de opstaande rand past deze goed in een normaal kussensloop.

Welk kussen bij huisstofmijt allergie?

Wanneer je last hebt van huisstofmijtallergie kan het slapen op een kussen jouw klachten verergeren. Wij raden je aan een donzen of synthetisch kussen aan te schaffen. Tegenwoordig zijn de meeste synthetische kussens anti-allergisch! 

Kussen voor zere nek?

Bij nekklachten adviseren wij een kussen met een neksteun welke vormvast is. Hierdoor biedt het kussen de beste ondersteuning voor jouw nek en hoofd en worden jouw spieren ontlast. Dit helpt de nekklachten te verminderen! 

Wat is een boxkussen?

Een boxkussen heeft een opstaande rand onder in het kussen. Het is een ideaal kussen voor zijslapers omdat deze wat hoger is dan een traditioneel kussen. 

Waarom een traagschuim kussen kopen?

Kussens van traagschuim zijn stevig en vormen zich helemaal naar jouw lichaam. Hierdoor biedt het de optimale ondersteuning voor jouw rug, schouders en nek.

Waarom een synthetisch kussen kopen?

Het voordeel van een synthetisch tussen is dat deze vrijwel altijd anti-allergisch zijn. Ben jij gevoelig voor allergieën? Dan raden wij je een synthetisch kussen aan!

Waarom een donzen kussen kopen?

Een donzen kussen voelt erg zacht aan en hier zak je lekker in weg. Het kussen is daarom voornamelijk geschikt voor buik- en rugslapers. Het vormt zich gemakkelijk in model.

Welk kussen voor een rugslaper?

Als rugslaper kun je in principe elk kussen kopen. Je hebt dan namelijk een goede ergonomische slaaphouding. Een medium of stevig kussen ligt waarschijnlijk het prettigst.